خودرو Runna دنده ای سال ۱۳۹۵


خودرو رانا یک خودروی ملی است که توسط ایران خودرو به سومین خودروی ملی با نام رانا بعد از دو خودروی قبلی سمند و تیبا بر روی پلت فرم ماشین 206ساخته شد.
اتومبیل رانا نوعی الگو برداری شده از خودرو 206 می باشد که  توانست در بحث حفظ محیط زیست به تجهیزات استاندارد آلایندگی یورو 4 مجهز شود.
خودرو Runna دنده ای سال ۱۳۹۵  تولید رانا با خروج پیکان از رده تولید آغاز شدو در آن سال ایران خودرو تصمیم گرفت جایگزین خوبی برای پیدا کند و اتومبیل رانا را که خودروی ملی نامید  را با الگوبرداری از ماشین ۲۰۶ سومین تولید ملی خود را با اصرار به خط تولید رساند. در واقعا رانا در طراحی ظاهری وارث خودروی ۲۰۶ است. طراحی رانا در میدان مقایسه با برادرخوانده خود یعنی ۲۰۶، بسیار امروزی تر و به خودروهای روز نزدیک‌تر است.

خودروی رانا از پیشرانه­‌ی ۱.۶ لیتری بهره می­‌برد که می­‌تواند با گیربکس ۵ دنده دستی خود، قدرت ۱۰۵ اسب بخار را تولید کند. از ویژگی های مثبت این خودرو، مصرف سوخت پایین آن است که مصرف سوخت ترکیبی برابر ۶.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر را دارد. در تست رانندگی مشخص شد که این ماشین در شتاب­‌گیری اولیه از ۲۰۶ SD و حتی ۲۰۶ تیپ ۵ بهتر عمل می­‌کند و به خاطر قیمت پایین آن در دسته خودروهای ارزان قیمت قرار گرفت اما رقیبی برای تندر ۹۰ شد و این اتومبیل که قرار بود راهی بازارهای آمریکا شود در سوله های شرکت ایران خودرو به تاریخ پیوست.


رانا ماشینی با مدل LX از پیشرانه TU5‌ با حجم دقیق ۱۵۸۷ سی‌سی قدرت می‌گیرد. این پیشرانه در چرخش ۵۸۰۰‌ RPM‌ توانایی تولید ۱۰۵ اسب‌بخار و در دور ۴۰۰۰، ۱۴۲ نیوتن‌متر گشتاور را دارد و نیرو را از طریق گیربکس پنج سرعته‌ی دستی شرکت نیرومحرکه به چرخ‌های جلویی انتقال می‌دهد. این توان در مواجهه با ۱۱۰۴ کیلوگرم وزن رانا، شتاب صفر تا صد کیلومتر در ساعتش را تا ۱۲ ثانیه و حداکثر سرعت را تا رقم ۱۸۹ کیلومتر بر ساعت بالا می‌برد.


 مصرف سوخت در شهر ۶.۹ لیتر و جاده ۵.۷ برآورد شده است که بی هیچ دلیلی از مصرف سوخت کمتر رانا حکایت می کند.

از امکانات ایمنی ماشین  رانا دنده ای سال ۱۳۹۵ شامل حسگر دنده عقب، شیشه های برقی چه جلو و چه عقب، سیستم صوتی ۴ بانده و آینه های برقی اشاره کرد. از لحاظ ایمنی نیز از دو اربگ و چهار چرخ دیسکی می توان اشاره کرد.